Angst voor honden

Leven met angst

Iedereen van ons heeft zijn angsten. Angst voor honden is bijzonder vervelend omdat honden tegewoordig overal zijn. Geregeld lopen ze los en hondeneigenaren tonen vaak geen begrip. Voor mensen met angst voor honden zijn de honden onvoorspelbaar, druk, blaffen, springen – het zijn tenslotte roofdieren en er zijn genoeg verhalen in kranten te lezen om je angst te bevestigen.

Wij helpen je om je uit de greep van je angst te bevrijden. Het leven met je Angst zo dusdanig leefbaar maken dat je niet meer naar de andere kant van de straat hoeft te gaan en ook weer lekker op strand en in het bos kan wandelen zonder je door de aanwezigheid van honden belemmert te voelen. Wij stellen samen met je het doel wat je wilt bereiken. Vertrouwen en veiligheid zijn de belangrijkste begrippen in het bereiken van je doel.

Werkwijze

Wij werken zowel in de theorie als ook in de praktijk altijd in stappen, die bij jou passen en goed voelen. Het is een zeer persoonlijk proces en vandaar zijn de sessies altijd op maat gemaakt. In principe gaan wij van ca. een uur per sessie uit, maar het hangt heel erg ervan af wat wij precies doen. Soms is een sessie best intensief, dan kan het zijn dat wij het korter houden.

Wij komen voor een intake gesprek bij jou langs. Hier kijken samen we of de nodige match is en hoor je een uitgebreid uitleg over de wijze hoe wij werken. neem vrijblijvend contact op https://stipaandehorizon.eu/contact/

Verder kan je ons en meer informatie ook vinden op de website van Dokter Snuffel, als Dokter Snuffel Team. Op de website van Begeleiding Angst voor honden zijn wij ook vermeld en vind je meer informatie. Ook dit jaar mogen wij weer het keurmerk Angst voor honden dragen!

Feitje

Interessant feitje: In andere landen wordt er trouwens wel een duidelijk verschil gemaakt tussen angst en vrees. Angst komt altijd vanuit binnen en is dus irrationeel, zonder aanleiding van buiten. Vrees is na aanleiding van een gebeurtenis van buitenaf. Bijvoorbeeld dat je als kind door een grote hond omver bent gelopen.

Daarom is ook de begeleiding bij angst en vrees verschillend.

Stip aan de horizon

Martina Thomas
Porfier 6
3831 VL Leusden

+31 6 144 77 519
info@stipaandehorizon.eu

Neem contact op

KvK 73493023

BTW NL248065877B01