Individuele lessen balans

In dit tijdperk gaat het vaak om snel naar verbetering en verandering toe te werken. Door samen met je hond individuele balans lessen te volgen komen jullie juist in een soort vertraging. Het gaat niet om snel dingen te doen maar juist heel bewust. Samen leren kijken naar je hond, wat heeft die nodig, hoe is hij in balans – en hoe ben jij in balans? valt je iets op in zijn beweging? Wat bied hij makkelijk aan en waar heeft hij hulp bij nodig? Door goed naar de fysieke en emotionele toestand van je hond te kijken leer je ook sneller zien of hij ongemak, pijn, onzekerheid of bijvoorbeeld stress ervaart.

Samen in verbinding

De hond leert bewust zijn hele lichaam en verschillende spiergroepen te gebruiken. Tijdens de lessen zal je merken dat je veelal ook zonder riem kan werken om dat je samen met je hond in een soort “bubbel” terecht komt. Als je vaker deze lessen volgt zal je ook zien dat jullie relatie in het dagelijkse leven verbeterd. Doordat je je hond steeds beter fysiek leert kennen en zijn emoties te herkennen wordt het band van vertrouwen in elkaar gesterkt!

Indien gewenst kan je huiswerkopdrachten mee krijgen zodat je ook op de dagelijkse wandelingen je hond kan helpen beter in balans te komen en daarmee ook zijn zelfvertrouwen op dagelijks niveau te verbeteren.

Een aantal jaren geleden heb ik de instructeurs opleiding balans bij Sam Turner van Paws4fun gevolgd.
In de individuele lessen voor balans en coördinatie kijken wij samen dat jij en je hond in balans komen. Wij werken aan de proprioceptie (gevoel waar je (je hond) zich in de ruimte bevind. Jij krijgt heldere uitleg hoe jij je hond hierbij kan ondersteunen en wat jij met je eigen lichaam doet. Als je interesse of vragen hebt neem graag contact met mij op.

Copyright © 2024 stipaandehorizon