Mijn visie

Mijn visie op dit mooie werk is: Veiligheid, vertrouwen en kwaliteit. Deze drie dingen staan voor mij in mijn werk centraal. Dit zowel in de bij het begeleiden van mensen met angst voor honden als ook in (therapie) begeleiding met honden. Het werken met honden (en andere dieren) als instructeur voor individuele lessen of groep workshops vereist zowel kennis van mens en dier als ook inlevingsvermogen om iedereen goed te kunnen begeleiden. Ik wil bereiken dat iedere persoon en zijn hond vanuit vertrouwen samen leert werken en een speciale, unieke band als team samen opbouwt. Het uitgebreide aanbod vind je op de homepagina onder het kopje “onze diensten‘.

Kennis van communicatie

Daarnaast is in mijn visie de kennis van communicatiesignalen en emoties bij honden noodzakelijk om dit werk veilig uit te kunnen oefenen. Ik werk als team samen met mijn honden en ben me zeer bewust dat een team alleen zo sterk is als zijn zwakste schakel. Vaak heb ik te maken met kwetsbare doelgroepen. Dit vergt zorgvuldig kijken naar mijn cliënten en mijn teampartner. Op dit moment ga ik mijn kennis verbreden door het volgen van de opleiding tot Tellington TTouch practicioner om mensen en hun honden nog beter te kunnen helpen elkaar te begrijpen en te zien. Meer informatie over TTouch vind je op de website van TTouch Nederland.

Samenwerken en verder ontwikkelen

Het samenwerken met honden is zo mooi omdat ze niet op uiterlijke kenmerken oordelen. Ze leven altijd in het hier en nu. Dit zie je ook terug in mijn workshops waar ik zorgvuldig naar de samenwerking tussen  begeleider en zijn hond kijk. Alle oefeningen pas ik voor ieder deelnemer aan. Onafhankelijk of het een groep les of individuele les is. De oefeningen worden op een voor elk team passende manier in kleine stappen aangeleerd.

Ik ben ervan overtuigt dat er altijd nieuws te leren valt en ben daarom ook niet “vastgeplakt” aan een leermethode of leerstijl omdat het in mijn ogen belangrijk is om met open ogen en oren te blijven ontwikkelen om mijn klanten altijd nog beter te kunnen helpen. 

Copyright © 2024 stipaandehorizon