PADA testen – Karaktertesten voor huisdieren

PADA testen – PADA staat voor Personality test of domesticated animals. De PADA test is een wetenschappelijk onderbouwde karaktertest voor gedomesticeerde huisdieren. Hij is door verschillende wetenschappers in Europa ontwikkeld. Ik heb examen gehaald voor alle drie rollen die voor het uitvoeren van de testen nodig zijn. Evaluator, Leader en Tecnician. De Evaluator is diegene die de eindverantwoordelijkheid heeft of een hond geslaagd is of niet en die gedurende de test de score va de verschillende onderdelen van de test in een app bijhoudt. De Leader is diegene die de begeleider van de hond door alle testonderdelen begeleid. De tecnician voert alle testonderdelen met de hond uit.

Teamwerk

De test wordt door alle 3 rollen plus 2 mensen die filmen doorgevoerd. Doordat de testen door een heel team dat samen de beslissing neemt en op Europees niveau is opgeleid zijn de uitslagen niet van een enkele mening/zicht afhankelijk maar het is altijd een besluit van een ervaren team. Dit betekend ook dat de teams binnen Europa op hetzelfde niveau werken en teamleden vanuit Nederland bijvoorbeeld ook in Polen of Norwegen de tests met teamleden uit deze landen af kunnen nemen.

Hij is oorspronkelijk ontwikkeld om de pure karakter van dieren, zonder invloed van de eigenaar helder te krijgen en te kijken of de dieren geschikt zijn om in AAI (animal assissted interventions) in te zetten. Echter is het inmiddels veel breder inzetbaar. Denk bijvoorbeeld aan hondeneigenaren die gewoon een beter beeld van hun hond willen krijgen of fokkers, die willen weten of hun hond daadwerkelijk geschikt is om mee te fokken.

Meer informatie over de PADA testen vind je hier: https://www.pada-icofa.com/personality-assessment-of-dogs

De PADA testen worden regelmatig in Nederland op verschillende locaties aangeboden. Het is ook mogelijk dat je als vereniging, stichting of bedrijf een PADA team kan inhuren om op een locatie een of meerdere dagen dit testen door te laten voeren. Binnenkort kan je hier klikken voor de agenda.

Als je specifieke vragen hebt of graag mee informatie wilt ontvangen, klik hier

Copyright © 2024 stipaandehorizon