Training ‘social leren’

Training ‘social leren’ volgens de trainingsmethode “do as i do” . Dit houdt in dat je samen met je hond aan de slag gaat met sociaal leren. Het is al lang bekend dat verschillende diersoorten door te observeren dingen leren na te doen. Claudia Fugazza en Adam Miklosi werken beiden bij de leerstoel Ethologie van de Universiteit Budapest en zijn hier jaren geleden begonnen onderzoek bij honden over sociaal leren te doen. Hieruit is de trainingsmethode “Do as i do” – of ‘kopieer het gedrag wat ik je voordoe’ ontstaan.

Door een strak trainingsprotocol leert je hond jou te observeren, wat je voordoet te onthouden en vervolgens na te doen. Super gaaf om hier aan de slag te gaan en het leerproces te volgen. Ook een handige tool voor mensen die bijvoorbeeld in DAI werken. Omdat met deze methode ook anderen iets aan je hond voor kunnen doen en hij doet het dan na!

Deze lessen kunnen behalve als individuele lessen ‘social leren’ ook als groepsworkshop geboekt worden! Deze groepsworkshops worden samen met mijn collega Jennifer Batterink van Wijsmethonden verzorgt.

Als je vragen hebt of je graag verder in deze trainingsmethode wilt verdiepen is het zeker de moeite waard om op de facebookpagina van Do as I do NL te kijken

Copyright © 2024 stipaandehorizon