Over ons

Hier lezen jullie meer over ons. Mijn naam is Martina Thomas. Met mijn drie dalmatische honden Abby,  Gypsy en Fenya zijn wij het team van  “Stip aan de horizon”. In 1969 ben ik in Duitsland geboren en 19 jaar geleden ben ik in Nederland komen wonen.

In de afgelopen jaren heb ik diverse opleidingen gevolgd alwaar mijn grote passie ligt. Het samenbrengen van mensen en  (hun) hond. Sinds mijn 18e heb ik honden. Ik doe op moment met mijn eigen honden jachttraining en praktijkspeuren. In het verleden heb ik ook verschillende andere sporten als treibball, obedience, waterwerk, G&G, carnitrailen etc. met ze gedaan. Uit onze trainingen samen haal ik heel veel energie evenals uit lange wandelingen!

Therapiebegeleiding

3 jaar geleden heb ik mijn kantoorbaan als consultant en projectmanager opgegeven en heb mijn eigen bedrijf gestart. Ik heb de opleiding DAC (dog assisted coaching) en diverse cursussen o.a. DAI (dog assisted interventions, specialisatie Hersenwerk voor ouderen, etc.) op het gebied van therapiebegeleiding, coaching en begeleiding angst voor honden gevolgd. In 2017 volgde dan een verdieping voor het begeleiden van mensen met angst voor honden. Deze heb ik bij Mandy van Laar afgerond. In 2019 volgden de opleidingen voor DAI instructeur angst voor honden “special needs” en DAI instructeur.

Angst voor honden

Sinds ruim 3 jaar begeleid ik mensen die angst voor honden hebben. Dit is altijd maatwerk en voor iedere cliënt weer anders. Meer hierover vind je onder het kopje  Angst voor honden. Ook zijn mijn honden van hetzelfde ras ze zijn in uiterlijk en van karakter totaal verschillend. Daardoor kan ik ze voor verschillende doeleinden heel goed inzetten.

 

Je kan ons Stip aan de horizon ook op facebook volgen voor regelmatig nieuwe informatie

Bezoeken

Verder hebben wij inmiddels ruimschots ervaring in het bezoeken van diverse instellingen. Wij hebben heel veel verschillende soorten mensen leren kennen. Afhankelijk van de activiteiten die nog mogelijk zijn om door te voeren passen wij elke keer weer onze bezoeken aan. In loop van de laatste jaren heb ik mogen ervaren wat de bezoeken van de honden voor de (dementernden) mensen in (gesloten) instellingen betekenen. Inmiddels ga ik wel zelfs minder met mijn eigen honden naar zorginstellingen maar geef ik voor DAI Academy als instructeur de opleiding DAI.

Gastlessen en cursussen

Op verschillende locaties verzorg ik gastlessen en workshops over DAI en het begeleiden van mensen met angst voor honden.

Hondentraining

Als mijn tijd het toelaat geef ik ook bij behoefte privélessen aan mensen met hun honden. (Mijn instructeursdiploma heb ik 25 jaar geleden in Duitsland bij de VDH gehaald en volg nog steeds regelmatig verdiepingen.) Mijn hart ligt hierbij voornamelijk bij het begeleiden van (complexe) families met hun honden. Denk hierbij aan gezinshuizen of families waarvan familieleden bijvoorbeeld autisme hebben. Hier sluiten individuele lessen met oog een aandacht voor iedereen gewoon beter aan.

 

 

 

 

Stip aan de horizon

Martina Thomas
Porfier 6
3831 VL Leusden

+31 6 144 77 519
info@stipaandehorizon.eu

Neem contact op

KvK 73493023

BTW NL248065877B01