Over ons

Over mij

Mijn naam is Martina Thomas. Met mijn twee dalmatische honden Abby en Gypsy zijn wij het team van  “Stip aan de horizon”. In 1969 ben ik in Duitsland geboren. 16 jaar geleden ben ik in Nederland komen wonen.

In de afgelopen jaren heb ik diverse opleidingen gevolgd alwaar mijn grote passie ligt. Het samenbrengen van mens en hond. Sinds mijn 18e heb ik honden. Ik doe op moment jachttraining en praktijkspeuren. In het verleden heb ik ook verschillende andere sporten als treibball, obedience, G&G etc met ze gedaan. Uit onze trainingen haal ik heel veel energie!

Therapiebegeleiding

Naast mijn werkzame leven op kantoor als consultant en projectmanager heb ik de opleiding DAC (dog assisted coaching) en diverse cursussen o.a. DAI (dog assisted interventions, specialisatie Hersenwerk voor ouderen etc.) op het gebied van therapiebegeleiding gevolgd. In 2017 volgde dan een verdieping voor het begeleiden van mensen met angst voor honden. Deze heb ik bij Mandy van Laar afgerond. Wij zijn inmiddels al enige tijd als Dokter Snuffel team aangesloten. Zie doktersnuffel.nl/dokter-snuffel-teams/martina-thomas/.

Bezoeken

Verder hebben wij inmiddels ruimschots ervaring in het bezoeken van diverse instellingen. Wij hebben heel veel verschillende soorten mensen leren kennen. Afhankelijk van de activiteiten die nog mogelijk zijn om door te voeren passen wij elke keer weer onze bezoeken aan. In loop van de laatste jaren heb ik mogen ervaren wat de bezoeken van de honden voor de (dementernden) mensen in (gesloten) instellingen betekenen.

Gastlessen

Op verschillende locaties verzorg ik gastlessen en workshops over DAI en het begeleiden van mensen met angst voor honden.

Hondentraining

Als mijn tijd het toelaat geef ik ook bij behoefte privelessen aan mensen met hun honden. (Mijn instructeursdiploma heb ik 25 jaar geleden in Duitsland bij de VDH gehaald en volg nog steeds regelmatig verdiepingen.)

Waterwerk

In de zomerperiode tussen mei en september vullen wij onze werkzaamheden met het geven van waterwerk workshops voor honden aan. Sinds 2016 heb ik met Christel Holtrop van Agua Fiesta (waterdogs.eu) eerst meegelopen en de laatste jaren ook zelfstandig deze workshops gegeven. Christel heeft dit jaar besloten om zich helemaal te richten op de jachttrainingen en wij gaan haar mooi opgebouwd werk voortzetten.

Stip aan de horizon

Martina Thomas
Porfier 6
3831 VL Leusden

+31 6 144 77 519
info@stipaandehorizon.eu

Neem contact op

KvK 73493023

BTW NL248065877B01