Team op Stip
Team op stip – samen sterker: veilig en vol vertrouwen werken als team met je hond, of ook het Team op Stip!
Steeds meer professionals zoals therapeuten, coaches, begeleiders in de zorg, mensen die honden mee naar school willen meenemen maken gebruik van de grote hoeveelheid opleidingen in DAI. Wat ik vaak hoor is dat na de opleiding toch nog onzekerheden blijven. Vragen als: hoe zet ik de hond veilig in? wat hebben wij als team echt nodig om in de driehoeksverhouding goed en vol vertrouwen kunnen werken? De breedte en diversiteit aan mogelijkheden om de hond in te zetten vraagt om individuele begeleiding en persoonlijk advies.
Aanbod cursus de hond uitgelicht (2delen):
Deel 1 : Presentatie van ca 2 uur in theorie en een stuk praktijk
- Hier krijg je meer informatie over het samenwerken met de hond, handvaten voor goede samenwerking en waar op te letten in verschillende situaties DAI.
- Wat heb je als team nodig om samen te werken in zorg en welzijn en hoe bereik je dat, goede zorg zowel voor de cliënt maar ook voor je hond!
- Samen kijken wij individueel per team naar wat jij en je hond nodig hebben, hoe functioneren jullie het beste, waar ligt jullie ambitie? Hoe hou je het veilig en leuk? Wat geeft jou zelfvertrouwen, wat mis je nu nog en wat kan je helpen om de samenwerking te versterken?
- Praktijkstuk: Wij gaan oefeningen doen buiten en ik geef feedback op wat ik observeer/film
Deel 2: 1 individuele sessie van ca. 1 uur.
- Deze is in te vullen met wat voor jullie specifiek nodig is en is altijd maatwerk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan meekijken tijdens het werk, oefeningen uitwerken, een les voorbereiden praktische dingen trainen.
Jij en je hond een topteam:
Na deze cursus heb je meer inzicht in het samenwerken met je hond als team, je krijgt meer zelfvertrouwen in jullie kwaliteiten en hebt meer handvaten voor het inzetten van je hond(en) en kan het welzijn van de hond beter waarborgen.
Daarnaast is het ook mogelijk om af te spreken voor:
- Individuele lessen “on the job” om te verdiepen en meer waar word hond ingezet, specifiek kijken per team, wat nodig is, evt. ook eerst zonder hond omgeving verkennen en op veiligheid en hygiëne letten, rustplekken, looproutes, personeel, noem maar op
- Supervisie, telefonisch contact
Voorbeelden van wat kan behandeld worden
- Verkennen van de locaties
- Meer zekerheid over jullie als team, waar nodig ondersteunen
- Oefeningen aanleren die handig zijn on the job
- Specifieke wensen, afhankelijk van werkgebied, denk AvH gedrag herkennen in losloopgebied, hoe een coachpraktijk inrichten, instellingen verkennen, meelopen bij een sessie
- Balansoefeningen voor zelfvertrouwen en band met eigenaar
- Zelfbeheersing
- trucjes
- Gesprekken voeren met begeleiders bij onbegrip voor inzetten hond
- Zelfvertrouwen voor de mens in het stuk teamwerk
Balans & coördinatie workshops / lessen
Deze kunnen individueel of als kleine groep geboekt worden. Niet meer dan 4 teams per workshop / les.
Ook hier werken wij samen aan de verbinding en je leert veel erover wat voor invloed je eigen lichaam op je hond heeft en je leert steeds meer fysieke dingen bij je eigen hond zien. Daar mee kan leer je je hond steeds beter kennen en zien of hij / jullie helemaal in balans zijn.
Voor meer informatie en prijzen vul het contactformulier in